Ekonomi

Weatherford International 3. çeyrek kazanç tahminlerini aştı, hasılat beklentilerin altında kaldı

HOUSTON – Weatherford International plc (NASDAQ:WFRD) üçüncü çeyrek kazançlarının analist beklentilerini aştığını, hasılatın ise tahminlerin biraz altında kaldığını açıkladı. Petrol sahası hizmetleri şirketi, geçen yıla kıyasla net kâr ve marjlarda güçlü bir büyüme kaydetti.

Weatherford, 3. çeyrekte hisse başına 2,06 dolar düzeltilmiş kazanç açıkladı ve 1,68 dolarlık analist konsensüsünü 0,38 dolar aştı. Hasılat ise 1,41 milyar dolar olarak gerçekleşti ve 1,43 milyar dolarlık tahminin biraz altında kaldı.

İlgili Makaleler

Geçen yılın aynı çeyreğine kıyasla, hasılat %7 artarak 1,409 milyar dolara yükseldi. Net kâr yıllık bazda %28 artarak 157 milyon dolara ulaştı ve net kâr marjı %11,1’e genişledi.

Başkan ve CEO Girish Saligram, “Weatherford ekibine, değişken bir makro ortama ve kısa vadeli faaliyet azalmalarına rağmen bir kez daha güçlü marjlar ve düzeltilmiş serbest nakit akışı sağladıkları için teşekkür etmek istiyorum,” dedi.

Düzeltilmiş FAVÖK yıllık bazda %16 artarak 355 milyon dolara yükseldi ve düzeltilmiş FAVÖK marjı 197 baz puan artarak %25,2’ye ulaştı. Faaliyetlerden elde edilen nakit akışı 262 milyon dolara yükseldi ve geçen yıla göre 90 milyon dolar arttı.

Şirket, 3. çeyrekte 50 milyon dolarlık hisse geri alımı ve 18 milyon dolarlık temettü ödemesi yoluyla hissedarlara 68 milyon dolar iade etti. Weatherford’un yönetim kurulu, hisse başına 0,25 dolar tutarında bir başka çeyreklik temettü ödenmesini onayladı.

Geleceğe bakıldığında, Saligram, bazı pazar zayıflıklarına rağmen Weatherford’un “tüm yıl için güçlü hasılat büyümesi ve %25’in üzerinde düzeltilmiş FAVÖK marjları” beklediğini söyledi.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

haberelbeyli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Türk, rus, özbek Bağcılar escort bayan iletişim
Başa dön tuşu